Když objednáte to čtvrtku 18.12., doručíme Vám balíček do Vánoc! Na prodejně lze vyzvednout do 22.12. Veselé Vánoce!

Kimchi noodle bowl

 

Vyzkoušejte jednoduchý recept, který spojuje jemné kuřecí maso, pikantní kimchi omáčku a křupavý kadeřávek. Je to chutná a zajímavá varianta pro rychlou večeři, která možná přinese do vaší kuchyně něco nového. Stačí pár ingrediencí a trochu času – zvládne to opravdu každý!

 

Ingredience:

  • 100 g kadeřávku
  • 2 kuřecí prsa
  • Rostlinný olej na potření
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 150 g vaječných nudlí
  • 150 g Kimchi Klasik
  • 60 g smetanového sýru
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička fermentovaného česneku

Postup:

  1. Kadeřávek dejte do mísy, přidejte velkou špetku soli a několik minut ho masírujte konečky prstů, aby změkl. Odložte stranou.
  2. Předehřejte pánev na středně vysokou teplotu. Kuřecí prsa jemně rozklepejte na rovnoměrnou tloušťku. Potřete je olejem, osolte a opepřete. Položte na pánev a opékejte 9–12 minut, během grilování je otočte a v polovině posypte částí sezamových semínek.
  3. Mezitím uvařte nudle dle návodu na obalu. Do mixéru vložte kimchi, smetanový sýr, med, sezamový olej, 1 lžíci sójové omáčky a fermentovaný česnek. Mixujte dohladka.
  4. Sceďte nudle a odlijte si hrnek vody z vaření. Nudle vraťte do hrnce a promíchejte s připravenou kimchi omáčkou. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z nudlí, aby se nudle lépe obalily.
  5. Jakmile je kuřecí maso hotové, přesuňte ho na prkénko a nechte chvíli odpočinout. Na plech s kadeřávkem nasypte zbylá sezamová semínka a grilujte asi 3 minuty, dokud kadeřávek nezměkne a nebude místy křupavý.
  6. Nudle a salát servírujte na talíř, navrch položte kuřecí maso a zakápněte zbývající lžící sójové omáčky.

Dobrou chuť! 🍜

Záznamy nebyly nalezeny...