Kimchi noodle bowl
Vyzkoušejte jednoduchý recept, který spojuje jemné kuřecí maso, pikantní kimchi omáčku a křupavý kadeřávek. Je to chutná a zajímavá varianta pro rychlou večeři, která možná přinese do vaší kuchyně něco nového. Stačí pár ingrediencí a trochu času – zvládne to opravdu každý!
Ingredience:
- 100 g kadeřávku
 - 2 kuřecí prsa
 - Rostlinný olej na potření
 - 1 lžíce sezamových semínek
 - 150 g vaječných nudlí
 - 150 g Kimchi Klasik
 - 60 g smetanového sýru
 - 1 lžička medu
 - 1 lžíce sezamového oleje
 - 2 lžíce sójové omáčky
 - 1 lžička fermentovaného česneku
 
Postup:
- Kadeřávek dejte do mísy, přidejte velkou špetku soli a několik minut ho masírujte konečky prstů, aby změkl. Odložte stranou.
 - Předehřejte pánev na středně vysokou teplotu. Kuřecí prsa jemně rozklepejte na rovnoměrnou tloušťku. Potřete je olejem, osolte a opepřete. Položte na pánev a opékejte 9–12 minut, během grilování je otočte a v polovině posypte částí sezamových semínek.
 - Mezitím uvařte nudle dle návodu na obalu. Do mixéru vložte kimchi, smetanový sýr, med, sezamový olej, 1 lžíci sójové omáčky a fermentovaný česnek. Mixujte dohladka.
 - Sceďte nudle a odlijte si hrnek vody z vaření. Nudle vraťte do hrnce a promíchejte s připravenou kimchi omáčkou. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z nudlí, aby se nudle lépe obalily.
 - Jakmile je kuřecí maso hotové, přesuňte ho na prkénko a nechte chvíli odpočinout. Na plech s kadeřávkem nasypte zbylá sezamová semínka a grilujte asi 3 minuty, dokud kadeřávek nezměkne a nebude místy křupavý.
 - Nudle a salát servírujte na talíř, navrch položte kuřecí maso a zakápněte zbývající lžící sójové omáčky.
 
Dobrou chuť! 🍜
Záznamy nebyly nalezeny...
