Když objednáte to čtvrtku 18.12., doručíme Vám balíček do Vánoc! Na prodejně lze vyzvednout do 19.12. Veselé vánoce!

Vegan kimchi dim sum knedlíčky

Hledáte způsob, jak připravit dokonalé domácí knedlíčky plné chuti? Tyto veganské kimchi knedlíčky kombinují jemné tofu, čerstvou zeleninu a pikantní fermentované kimchi, což z nich dělá dokonalý předkrm nebo lehký hlavní chod. Podávané s aromatickou omáčkou na namáčení si získají každého, kdo má rád asijskou kuchyni. Ať už je připravíte k okamžitému podávání nebo si je zamrazíte na později, stanou se hitem na každém stole!

 

Ingredience:

Na knedlíčky:

  • 400 g pevného tofu
  • 1 1/2 lžíce řepkového oleje (+ více na smažení)
  • 2/3 šálku nasekaných šalotek
  • 1 lžíce fermentovaného česneku
  • 2 lžíce nasekaného zázvoru
  • 1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
  • 2 jarní cibulky nakrájené na plátky
  • 1 sklenice Vegan kimchi Veg-chi
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 40–45 kulatých knedlíčkových obalů

Na omáčku:

  • 1/3 šálku sójové omáčky
  • 1/3 šálku rýžového octa
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na plátky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1/2 lžičky nasekaného zázvoru
  • 1/2 lžičky sezamového oleje

Postup:

  1. Příprava náplně:
    Tofu vyjměte z obalu, zabalte do tenké utěrky nebo papírových utěrek a zatěžkejte ho talířem s dalšími talíři. Nechte ho stát 20 minut, aby se odstranila přebytečná voda.
    Mezitím na pánvi rozehřejte 1 1/2 lžíce řepkového oleje na středním ohni. Přidejte šalotky a restujte 30 sekund. Pak přidejte česnek, zázvor, mrkev a jarní cibulku a restujte dalších 30 sekund. Směs odložte na talíř a nechte vychladnout.
    Tofu rozdrobte do velké mísy a přidejte restovanou zeleninu, kimchi, sójovou omáčku, sezamový olej, mletý koriandr a sůl. Vše dobře promíchejte.

  2. Příprava knedlíčků:
    Připravte si misku s vodou na zvlhčení okrajů těsta a tác na hotové knedlíčky. Do středu každého obalu dejte asi 1 lžíci náplně. Okraje obalu navlhčete vodou, složte napůl a utěsněte skládáním záhybů od středu směrem k jedné straně. Pokračujte, dokud nespotřebujete náplň nebo obaly. Hotové knedlíčky zakryjte utěrkou, aby nevyschly.

  3. Vaření knedlíčků:
    Rozehřejte na pánvi 1 1/2 lžíce oleje na středně vysoké teplotě. Knedlíčky položte na pánev a smažte 2–3 minuty, dokud nebudou zespodu zlatavé. Přidejte asi 1/4 šálku vody, pánev přikryjte a snižte teplotu na střední. Vařte 5 minut. Odklopte pokličku a nechte vodu odpařit. Pokud chcete knedlíčky z obou stran zlatavé, otočte je a přidejte další lžíci oleje.

  4. Příprava omáčky:
    Smíchejte všechny ingredience na omáčku a nechte ji 30 minut odležet, aby se chutě propojily.

  5. Servírování:
    Podávejte knedlíčky horké s připravenou omáčkou na namáčení. Pokud chcete část knedlíčků uskladnit, můžete je před vařením zamrazit.

Dobrou chuť! 🥟

Záznamy nebyly nalezeny...